2. Dobrodelna debata – ”Ni vse ljubezen, kar se sveti!”

12. Mar, Zapisano v Debata z namenom, Novice

Celje, 13. marec 2014, ob 19.30 – LEO Klub Mavrica Celje znova dokazuje, da gre za enega najbolj aktivnih in kreativnih LEO klubov v Sloveniji. Po lanski odlično obiskani 1. dobrodelni debati v Kinu Metropol je bil potencial prireditve očiten. Članice kluba smo ga izkoristile in pred nami je 2. dobrodelna debata. Da v klubu znamo prepoznati potencial v lokalnem okolju, priča tudi namen dogodka, saj bomo z zbranimi sredstvi podprli ustvarjalce, in sicer Alenko Bogataj, mlado nadarjeno flavtistko, ter Društvo Filter, ki že vrsto let bogati celjsko kulturno sceno. Na sporedu letošnjega dobrodelnega večera so ljubezenski odnosi, o katerih se bodo pogovarjali dr. Vesna Vuk Godina, dr. Veronika Podgoršek, Erazem B. Pintar in Zoran Predin. Prireditev povezuje Alen Podlesnik.

LEO Klub Mavrica Celje je s svojimi projekti že stalnica dobrodelnih prireditev v celjski regiji. Z organizacijo dobrodelne debate želimo ”Mavrice” razširiti spekter dobrodelnih dogodkov, kar nam je lani z odlično obiskano 1. Dobrodelno debato Slovenija, od kod vrednote tvoje, več kot uspelo. Obenem želimo z dogodkom spodbujati kritično razmišljanje in strpen dialog o temah, ki se nas pomembno dotikajo. Po tem, ko je bila lanska debata namenjena pogovoru o Slovencih in vrednotah, je letos na sporedu še ena zimzelena tema: ljubezenski odnosi.

Uvodni takt večera bo pripadel moderatorju Alenu Podlesniku, sledil pa bo živahen pogovor o zaljubljenosti, značilnostih zrelega ljubezenskega odnosa in dejavnikih, ki nanj najizraziteje vplivajo. V drugem delu večera pa bo beseda tekla o tem, kaj spreminjanje tradicionalne vloge moškega in ženske pomeni za ljubezenski odnos, svoja vprašanja bodo lahko zastavili tudi obiskovalci.

Ne dvomimo, da bodo pogovoru z zanimanjem prisluhnili tudi mlada glasbenica in člani društva Filter. Flavtistka Alenka Bogataj bo svoj talent v prihodnosti pilila na priznani akademiji za glasbo Royal College of Music v Londonu. Društvo Filter v težkih razmerah že več let skrbi za pestrost kulturne ponudbe v Celje, zato mu bodo zbrana sredstva olajšala delovanje, prebivalci celjske regije pa bodo tudi v prihodnje lahko uživali sadove njihovega dela.

Podrobnejši zapis o dogodku bo objavljen na spletni strani po prireditvi. Za dodatne informacije smo dosegljivi na 041 969 989041 969 989 (Tina Baloh, predstavnica za stike z javnostmi).

Dobrodelni prispevek: 8 eur. Vstopnice so na voljo v kopirnici Xerox, Kinu Metropol in na dan prireditve v Kinu Metropol.