Dobrodelna tržnica v središču Celja

10. May, Zapisano v Novice

Celje, 10. 5. 2014 – Danes so se v mestnem središču prvič skupaj predstavili humanitarni klubi, ki delujejo v mestu Celje in okolici: Rotary klub Celje, Rotary Klub Barbara Celjska, Lions klub Celje, Lions klub Mozaik Celje, Leo Klub Celjski Vitezi, Rotaract kluba Celje, Soroptimist klub Celje in naš klub Leo Klub Mavrica Celje.

Kot je v vabilo klubom zapisala predsednica Rotary kluba Celje ga. Marijana Kolenko je bil namen srečanja ”na enem mestu javnosti predstaviti humanitarne klube … njihovo poslanstvo, načela delovanja, aktivnosti, s katerimi pomagajo premagovati številne stiske posameznikov, družin, društev … Prav družbena odgovornost številnih članic in članov v klubih je tista, o kateri želimo spregovoriti in pokazati javnosti, da se kljub številnim omejitvam da delati dobro in spreminjati v pozitivni smeri tako delovanje kot miselnost ljudi. ”

Na prireditvi, ki je potekala od 10.00 do 12.00, so klubi na stojnicah predstavljali svojo dejavnost, ponujali svoje izdelke in zbirali prostovoljne prispevke za svojo akcijo. Prireditev je potekala v sproščenem vzdušju ter današnje obiskovalce mestnega jedra spomnila, da je dobrodelna dejavnost v Celju bogata in da jo je potrebno skrbno negovati še naprej.

Člani/članice LEO klubov Mavrica (2., 3., 4. in 6. z leve) in Celjski vitezi (1. z desne in 1. z leve) v družbi članice Leo kluba Trebnje