Ponovno smo napolnili celjski Metropol!

14. Mar, Zapisano v Debata z namenom, Novice

V čertek zvečer, 13. 3. 2014,  je bila dvorana Metropol v pričakovanju dobrodelne debate Ni vse ljubezen, kar se sveti. Svoja mnenja in poglede o ljubezni  in ljubezenskih odnosih  so namreč soočili prof. dr. Vesna Vuk Godina, dr. Veronika Podgoršek, Erazem B. Pintar in Zoran Predin.  Več kot 150 obiskovalcev je vsekakor prišlo na svoj račun, saj so bila mnenja gostov raznolika, na trenutke zabavna, večer pa je potekal v zelo sproščenem vzdušju.

Na začetku so gostje razpravljali o zaljubljenosti in ljubezni, o poroki kot družbeni pogodbi  ter o funkciji zakonske zveze danes in v preteklosti. V nadaljevanju je beseda tekla o vzrokih za nezvestobo partnerja in o tem, zakaj varajo ženske in zakaj varajo moški. Pri vprašanju, zakaj je danes vse več mladih samskih, pa je Erazem B. Pintar izpostavil dejstvo, da je mladim preveč udobno v hotelu mama, da bi se odločali za partnerstva, medtem ko je dr. Vesna Vuk Godina  poudarila, da so mladi samski, ker jim je to ”fajn”, in ker niso fukncionalne odrasle osebe.

Z zbranimi sredstvi bomo letos podprli mlado glasbenico Alenko Bogataj, ki odhaja na študij na priznano glasbeno akademijo Royal College of Music v London. Prav tako bomo podprli Društvo Filter, ki se že leta trudi in skrbi za kulturno ponudbo v Celju. Polna dvorana Metropol priča, da se Celjani radi udeležujejo takšnih dogodkov, zato se ”Mavrice” že oziramo v naslednje leto, ko bo na sporedu 3. Dobrodelna debata.

Fotografije: Gregor Katič